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Saturday, November 26, 2011

Porto chicken tighs

Chicken tighs it's something we like very much here at home.

One of these days I decided to make an experiment an the result was just delicious. It looks good but it tastes even better :0)


For 2

Ingredients:

3 chicken tighs
1/2 Polish sausage (in case you can't find, bacon is also appropriate * 100 grams)
4 garlic cloves
Porto wine (1/2 cup)
Bay (3 leaves)
chili (2 small or 1 big)
soya sauce ( 1/4 cup)
Salt 
Black pepper
Cinnamon (optional)
Olive oil

Preparation:

Place on a tray a little bit of olive oil. 
Season the chicken with salt and pepper and place on a baking sheet (I put without the skin).
Place the garlic, chili peppers, soy sauce, port wine, bay leaves and cinnamon (some people don't like cinnamon, so this one is optional).
Above and around the chicken thighs put the sausage or the bacon previously cut into small cubes.

Bring into the oven preheated to 180 º C and cook for 1h30m.

And it's ready to eat: 0)

Enjoy!!!!!!

(Note: To make for more people, just increase the quantities in the same percentage)


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Coxas de galinha é algo que gostamos imenso cá em casa.



Um dia destes resolvi fazer uma pequena experiência e o resultado foi simplesmente maravilhoso.

O aspecto é bom mas o sabor é muito melhor :0)

Para 2:

Ingredientes:

3 coxas de galinhas
1/2 Salsicha polaca (em Portugal podem substituir por bacon - 100 gramas ou por 1 linguiça)
4 dentes de alho
Vinho do Porto (1/2 chávena)
Louro (3 folhas)
Malaguetas (2 pequenas ou 1 grande)
Molho de soja ( 1/4 chávena)
Sal q.b
Pimenta preta q.b.
Canela (opcional)
Azeite

Preparação:

Colocar um fio de azeite numa travesa.
Temperar a galinha com o sal e a pimenta e colocar na travessa (eu coloquei a galinha sem pele).
Colocar sobre a galinha as malaguetas, o molho de seja, o vinho do Porto, folhas de louro e a canela (a canela é opcional, pois à muitas pessoas que não gostam de canela).
Em toda a volta e por cima da galinha colocar a salsicha ou o bacon, previamente cortado aos cubos.
Levar ao forno previamente aquecido a 180ºC e deixar cozinhar cerca de 1h30m.
E está pronto a comer :0)

Bom apetite!!!!
Ania

(Nota: Para fazer para mais pessoas, basta aumentar as quantidades na mesma percentagem)

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